måndag 19 oktober 2009

Vad är viktigast, målet eller vägen dit?

Oppositionen i Vallentuna för en ständig klagan över att skolan behöver mer pengar, flera lärare, större lokaler, mer av ALLT kan man sammanfatta det. Däremot så har jag inte hört något från dem när det gäller vilka resultat som är viktiga att uppnå?
Det verkar som om ivern att höja skatterna så att man får mer pengar att spendera är viktigare än att verkligen få de olika funktionerna att fungera som de skall.
Som ett exempel kan nämnas de nya sätten att lära ut, något som vi inom Moderaterna arbetar för att det skall finnas på alla skolor i form av datorer, active boards mm. Där har lärarfacket frivilligt gått med på att för att finansiera dessa så är de beredda att minska lärartätheten under en begränsad period enbart för att dessa hjälpmedel är så viktiga och underlättar för lärarna vilket ger en bättre undervisning. För de som inte vet så är en active board en projektor som visar sitt innehåll på en tryckkänslig bakgrund, tex. visar man en karta så kan eleven trycka på Spanien så zoomar den in där.
Att använda dessa typer av hjälpmedel är inte viktigt enligt oppositionen, men tydligen enligt lärarna själva och derasw intresseorganisation.
Nä, som politiker måste man lyssna på de som verkligen kan sin sak och sedan fatta beslut för att nå målen, det vill säga att eleverna lär sig något i skolan. Det tycker jag är viktigare än att sitta och småpeta och bestämma hur de skall lära sig det, det är lärarna nog mer kompetenta i att bestämma!

2 kommentarer:

  1. För något år sedan, så krävde Oppositionen Active board till samtliga klassrum. Just med motiveringen att de skulle underlätta undervisningen väldigt mycket. Nu verkar de ha vänt i den uppfattningen.

    SvaraRadera
  2. Nu så driver de iallafall inte den frågan alls, utan de kraväer bara mer pengar för att få fler lärare per elev. Att skolresultaten har ökat markant de senaste åren är något de inte ens nämner heller....

    SvaraRadera