fredag 4 september 2009

Förbifart Stockholm

Alltför många gånger har man suttit i köer in och ut från stan och funderat, och jag kan lova att man har tid att fundera där.. Hur kan en manniska egentligen orka att sitta i dessa köer varje dag? Arbetar inte folk eftersom det kan vara köer nästan alla av dygnets ljusa timmar?
Är det produktivat att ha alla dessa människor sittande fast i sina bilar? Är det miljövänligt att ha alla dessa bilar ståendes på tomgång?
Och detta gäller bara en helt normal trafikdag, har det dessutom hänt något så är det direkt kaos. Jag minns när en långtradare fick problem på essingeleden för ett drygt år sedan, det tog mig över 4h att ta mig från Arlanda in till stan..
Stockholm måste ha en av världens städers mest sårbara trafiksituationer, då Essingeleden (sveriges mest trafikerade vägavsnitt) i princip är det enda sättet att ta sig från norr till söder eller tvärtom. (Ja, det finns fler sätt men de kan aldrig kompensera för Essingeleden)
Minns när en kranbåt körde in i en av broarna, hade det bara gått lite värre hade hela Stockolm blivit lamslaget i flera veckor!
Nu äntligen börjar beslut tas om en ny förbifart som kommer att avlasta, inte en dag för tidigt. När den blir verklighet så kommer både miljö och trafiksäkerhet att påverkas på ett mycket positivt sätt, så länge den nu räcker till. Stockholm skall ju växa med ett helt Göteborg de närmast 20 åren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar